Ечемичени и пшеничени стръкове от Нова Зеландия - в капсули 140x500 мг

Ечемичени и пшеничени стръкове от Нова Зеландия - в капсули 140x500 мг

43.15 лв.
  
Код на продукт: 140 x 500mg
К-во:

Описание

Ечемичените и пшеничните стръкове се получават от листната част на младото растение. И двата вида се считат за суперхрани, които имат сходен хранителен профил. Общо съдържат протеини в лесно усвоима форма плюс изобилие от ензими, витамини, минерали, каротиноиди, пигменти и фитонутриенти. И двата вида стръкове са богати на хлорофил, който е много ефективен антиоксидант и има естествено детоксикиращо действие, тъй като помага за пречистването на кръвта и регенерирането на черния дроб.

Освен че подсилват почти всяка система в организма, за тези храни се твърди, че спомагат за предотвратяването и облекчаването на различни често срещани заболявания, в това число тромбоза, артрит, храносмилателни проблеми, астма и диабет. Често хората, които решават да добавят ечемичени или пшеничени стръкове към храната си, са изправени пред дилемата кой вид да изберат. За да разрешим този проблем, ние ги комбинирахме по равно в една капсула.

НАЧИН НА ПРОИЗВОДСТВО
Нашите ечемичени и пшеничени стръкове се получават от био ферма в Кентърбъри, Нова Зеландия. Берат се, докато растението е младо, т.е. не по-високо от 30 см. До шест часа от брането се транспортират до био сертифицирана фабрика за сушене, където съдържанието на влага се намалява до около 4% в сушилни с горещ въздух. Процесът на сушене отнема 20-25 минути. Вземат се проби на всеки час за ежедневна проверка на качеството. Щом се изсушат, стръковете на прах се смилат първо на частици с големина приблизително 150 - 200 микрона, а после до 50 микрона. След това се пакетират и транспортират до Великобритания.

БИО СЕРТИФИКАТ
Тези стръкове са сертифицирани като био от Biogro в Нова Зеландия и от Soil Association във Великобритания. Процесът на сертификация се състои от няколко етапа, всичките целящи да се гарантира на потребителите, че получават био продукт. Първо, фермата се инспектира ежегодно дали отговаря на изискванията за отглеждане на растения по методите на  био земеделието. Освен това, всички участници в преработката на стръковете (напр. фирмата, която бере стръковете, сушилнята, мелницата и пакетиращата секция) също трябва да се сертифицират като био. Когато продуктът се пакетира, се проверява от Biogro NZ, които издават био сертификат за инспекция. При пристигането на стръковете във Великобритания, придружаващите ги удостоверения се  потвърждават от Пристанищната здравна служба, която преглежда стоката дали отговаря на сертификата за инспекция. Сертифицирани са био от Soil Association  (GB-ORG-05).

СЪСТАВ

Сертифицирани био ечемичени стръкове, пшеничени стръкове и капсули от растителна целулоза, без изкуствени оцветители, есенции или консерванти.
   
ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА УПОТРЕБА
Препоръчителният дневен прием е 6 капсули. Най-добре е да се вземат с вода, по средата на сутринта и/или средата на следобеда. Освен това препоръчваме през първата седмица да вземате намалена доза (напр. 3 капсули), за да се сведат до минимум симптомите на детоксикация.

АНАЛИЗ НА ХРАНИТЕЛНИТЕ СТОЙНОСТИ

За подробно съдържание на хранителните стойности кликнете върху снимката на етикета (горе).

За повече информация за ечемичените стръкове разгледайте описанието на ечемичените стръкове и прочетете статиите за ечемичените стръкове в нашия блог. За повече информация за пшеничните стръкове разгледайте описанието на пшеничните стръкове и прочетете статиите за пшеничните стръкове в нашия блог. 

К-во:

Коментари (0)

Напишете ревю

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML is not translated!

Оценка: Лош            Добър

Въведете кода в полето отдолу:

captcha

Подобни артикули (0)