Суперхрани: Наръчник

Енергия и жизненост: Асаи бери

Асаи (акай) бери са дребни пурпурни плодове от тропическите гори и са считани за една от най-ценните храни на Земята. Много са богати на антиоксиданти, полезни мазнини тип омега, аминокиселини и хранителни фибри. Плодовете имат богат, какаово-плодов вкус. Като добавяте асаи бери от Rainforest Foods към храната си, все едно се храните с легендарната средиземноморска диета - в лесно усвоим вид. Асаи бери подсилват енергията и имунната система и затова се превърнаха наскоро в хранителна сензация сред спортистите от световна класа.

Buy Acai Berry

Детокс: Хлорела

Хлорела са едноклетъчни, синьо-зелени водорасли, известни с богатото си съдържание на хранителни вещества, със свойството си да подсилват детоксикацията на организма и с важната си роля на пълноценна храна. Тя е една от най-добрите суперхрани в света и осигурява на тялото много от хранителните вещества, необходими за поддържането на добро здраве. Множеството протеини, въглехидрати и витамини, които се съдържат в хлорела, я правят много полезна храна за вегетарианци и вегани. Хлорела е също много силно средство за подпомагане на детоксикацията и следващото я поддържане на пречистеното тяло в добро здраве.

Buy Chlorella

Подмладяване: Пшенични стръкове

Пшеничните стръкове са една от най-ефективните добавки от средствата за естествено здравеопазване, защото лекуват, алкализират, детоксикират и енергизират нашето тяло. Богати са на хранителни вещества, включително важни витамини, минерали, ензими, фитонутриенти (растителни съставки с благотворен ефект върху организма) и всичките незаменими аминокиселини.  Съдържат също и хлорофил, който е мощен антиоксидант и има естествено детоксикиращо действие, тъй като помага за пречистването на кръвта и възстановяването на черния дроб. Богатото им съдържание на антиоксиданти прави пшеничните стръкове идеална подкрепяща добавка към хранене, което има за цел да предпазва от ефекта на ранно стареене, причиняван от окисление от свободните радикали в организма.

Buy Wheatgrass

Концентрация и издръжливост: Мака

Растящата високо в перуанските Анди мака е кореноплодно растение, известно със свойствата си да увеличава силата, издръжливостта и дори либидото. онякога я наричат “суперхраната от Андите”, заради способността й да помага за изграждането на отслабналата имунна система и да увеличава енергията и издръжливостта. Наричат я и “перуански жен-шен”, благодарение на отзивите за положително влияние върху силата и сексуалната функция. Тя съдържа множество хранителни вещества и се харесва много от клиенти на всякаква възраст, включително и спортисти при тренировка.

Buy Maca

Здраве и контрол на теглото: Спирулина

Спирулина е вид водорасло и е една от най-старите форми на живот на Земята. Тя съдържа множество хранителни вещества и някои народи я използват от векове. Съвременната наука откри, че това е истинска суперхрана. Спирулина от Rainforest Foods ви осигурява широкоспектърни нутриенти с допълнителни ползи. Тя предоставя защита от инфекции, помага да се контролират възпаленията и поддържа здрави клетъчните структури у активните хора. Идеална е за хора, които комбинират подобряване на храненето си с упражнения, тъй като е ниско калоричен източник на незаменими хранителни вещества.

Buy Spirulina

Добро състояние на организма: Ечемичени стръкове

Ечемичените стръкове са новоизникналите листни стръкове на младо ечемичено растение. Има наблюдения, че ечемичените стръкове помагат за облекчаване на симптомите на различни често срещани заболявания като тромбоза, артрит, храносмилателни проблеми, астма и диабет. Много от ползите от ечемичените стръкове се дължат на съдържанието им на хлорофил. Това е веществото, което прави тревата зелена – силен антиоксидант и естествено детоксикиращо средство, което спомага за пречистването на кръвта и възстановяването на черния дроб. Ечемичените стръкове съдържат протеин в лесно усвоим вид, както и изобилие от ензими, минерали, витамини, каротиноиди, пигменти и фитонутриенти. Те са много ценно средство за подсилване на храната.

Buy Barley Grass

Изцеление: Маки бери

Маки бери е едно от терапевтичните чудеса на природата. Тези плодчета от векове са основна част от културата на индианците мапуче от Патагония – участват в храната, лечебните практики и церемониите им. Индианците не са сгрешили – тези чудни плодове са много богати на важни витамини, хранителни фибри, протеини, въглехидрати, антиоксиданти и противовъзпалителни съединения. Маки е диворастящо дърво от Патагония (Южна Америка). Местните индианци мапуче продължават да ги използват за храна и лекарство и за наше щастие отглеждат културата, която използваме ние в Rainforest Foods.

Buy Maqui Berry

Аромат: Лукума

Лукума е вечнозелено дърво, което расте в Андите. Плодовете му са сухи и жълти, ценени най-вече заради приятния им аромат – комбинация от карамел, кленов сироп, батати и ванилов сладолед. Широко разпространена е употребата на лукума като аромат за сладолед и други лакомства. Освен това този деликатес е важен източник на хранителни вещества, тъй като е богат на хранителни фибри и протеини, въглехидрати, витамини и минерали. Лукума поддържа кожата и костите в добро състояние, подсилва функциите на имунната система и правилното развитие на ембриона по време на бременност и не на последно място е ефикасен противовъзпалителен агент. Съдържанието й на витамини от група В също подпомага почти всички системи в организма.

Buy Lucuma

Предпазване от болести: Какао

Макар да е суровината, от която се прави шоколадът, какаото може да спомогне за предпазване от сериозни заболявания. Богатото му съдържание на антиоксиданти, аминокиселини и нутриенти подсилва намаляването на риска от сърдечносъдови заболявания, инфаркт и рак при редовна консумация. Също ни помага да обработваме въглехидратите по стабилен начин и така се избягват симптомите на хипогликемия и диабет. Допълнителната печалба е, че какаото е много вкусно и е суперхрана, която лесно можем да добавим към ежедневното си хранене. Какаото съдържа аминокиселини – сред тях триптофан, важен за релаксацията и съня и аргин, свързан с възстановяването и изграждането на мускули след физически натоварвания. Голямото съдържание на магнезий в какаото е много важно за доброто състояние на мускулите и костите, както и за добрия баланс на мозъчната химия.

Buy Cacao

Омега-3 и -6: Чиа

Чиа са семената на южноамериканско растение. Съдържат много витамини, минерали, протеини и антиоксиданти, но отличителният им дар е големите количества от мастни киселини омега-3 и -6 – в съотношение, което е най-добро за храненето според учените. Сред важните ползи за здравето са подсилване на състоянието на неврологичните клетки и подобряване на химическата комуникация за по-устойчива концентрация и емоционална стабилност. Семената на чиа намаляват симптомите при хора, страдащи от депресия, според някои изследвания. Мастните им киселини поддържат доброто здраве, подпомагат регулирането на кръвното налягане и намаляват втвърдяването на артериите и риска от инфаркт. Има изследвания, които показват, че помагат при автоимунни заболявания и регулират кръвната захар.

Buy Chia

Витамин C: Каму каму

Каму каму са плодовете на дърво от тропическите гори на Амазонка и е просто най-богатият източник на естествен витамин C в света. Освен него ни поднасят и изобилие от фитонутриенти. Витамин C е едно от веществата, безусловно необходими за човешкото хранене, нужен за изграждането и поддържането на здрави кожа, нерви, мускули и кости. Намира се в пресните плодове и зеленчуци, но съвременният човек рядко консумира достатъчно, за да си набави необходимото количество. Добавките със синтезиран витамин C се срещат често, но е по-добре да се консумира естествен продукт, чийто витамин С се усвоява лесно от организма. Каму каму съдържат и незаменимите аминокиселини валин и левцин, антиоксидантни антогени и елагова киселина, подсилващи здравето флаваноли, миртилин, който стабилизира кръвната захар и противогъбична танинова киселина. Каму каму е антиоксидант, антисептично, противовирусно и противовъзпалително средство,както и стабилизатор на човешкия организъм.

Buy Camu Camu

Общо здраве: Коноп

Cannibis sativa получи слава на едно от най-ценните хранителни растения в света. Конопът е една от малкото храни, които ни снабдяват с всички необходими аминокиселини, включително и незаменимите, които организмът не може да изгради сам. Богат  е и на антиоксиданти, има широкоспектърно минерално и витаминно съдържание, значителен брой аминокиселини и мастни киселини омега-3 и -6, в идеално съотношение. Конопът е всестранно действащо растение и е храна, която трябва да присъства в кухнята на всеки, стремящ се да поддържа общото си здраве в добро състояние.

Buy Hemp